ThoughtWorks Agile Fundamentals for Leaders Seminar - London

London
Wednesday, 09 November 2011
ThoughtWorks Agile Fundamentals for Leaders Seminar - London
Wednesday, 09 November 2011 09:00 - 13:00 (GMT London)

The Skills Matter eXchange
+44 (0)207 183 9040
116-120 Goswell Road
London
EC1V 7DP
United Kingdom

Map and Directions

Description:

Join ThoughtWorks, renowned as one of the pioneers and leaders in the evolution and practice of Agile Software Development, as we present “Agile Fundamentals for Leaders”. In this half-day seminar, you'll learn the vocabulary of Agile, along with a core understanding of the thinking behind the terms.  Participants will come away with a solid grasp of the values, principles, and practices that have led Agile Software Development to be seen as the next, more successful, generation of software development practices and methodologies. After attending, you will be in a position to make a far more informed decision as to why Agile is for you and your organisation today.

This seminar is a must-attend for leaders in the IT and technology arenas who are looking for higher quality software with more predictable results.

Refreshments, coffee and light fare will be served during breaks. 

Agenda:
8:00am - 9:00am:  Registration

9:00am
Opening/Introduction

9:15am - 10:00am:  Overview of Agile (45 minutes)
  • Why Agile?
  • Agile Manifesto
  • Core Principles of Agile
  • Survey of Terminology and Practices
  • Team Roles & Responsibilities

10:00am - 10:30am: 
Key Concepts of Agile in greater depth (30 minutes)
  • User Stories
  • Estimating
  • Collaboration

10:30am - 10:45am:  Q&A + Break
(15 minutes)

10:45am - 11:15am:  Engineering Practices (30 minutes)
  • Pair programming
  • Test Driven Development / TDD
  • Refactoring
  • Generalisation
  • Continuous Integration
11:15
am - 12:00pm: Quality (45 minutes)
  • What is quality?
  • Traditional testing vs Agile testing
  • Acceptance criteria
  • Testing collaboration
  • Automation
  • Metrics
  • Who is responsible for quality?
12:00pm - 12:15pm: Q&A + Break (15 minutes)

12:15pm - 1:00pm: 
Planning and Managing (45 minutes)
  • Adaptive planning
  • Releases and Iterations
  • Team structure and management
  • Showing progress
1:00pm:    Wrap-up
 

Contact Details

  • Tel: 44 0207 497 4500  
    Email: ccasale@thoughtworks.com

Payment Instructions

  • Registration Fee
    £695.00

    First 50 registrations are complimentary! Use discount code TWS100 to reserve your complimentary spot.

Copyright © 2014 The Active Network, Inc.